Voorjaarsstudiedag 2015


Het bestuur van de Stichting Geschiedenis Kinder- en Jeugdliteratuur nodigt alle Vrienden en andere belangstellenden van harte uit voor de voorjaarsstudiedag op zaterdag 18 april.

We zijn te gast bij Stichting ’t Oude Kinderboek (StOK) in het gebouw van de openbare bibliotheek Deventer. De studiedag vindt plaats in de Annie MG Schmidtzaal, deze bevindt zich achteraan de leeszaal op de begane grond. Informatie over Stichting ’t Oude Kinderboek: www.stichtingtoudekinderboek.nl - tel. 0570-675700

Het bestuur hoopt van harte u te zien op deze studiedag! Vergeet u niet zich aan te melden?

Programma

10.30 - 11.00  Ontvangst met koffie en thee

11.00 - 11.40  Medewerkers van StOK over hun collectie

11.45 - 12.30  Gees Bartels over kinderboeken uit Overijssel

12.30 - 14.00 Lunch op eigen kosten en op eigen gelegenheid in het bibliotheekcafé ‘Koek en Boek’ of in één van de vele omliggende eetcafé/restaurants. In de lunchpauze kunt u een rondleiding krijgen in het depot van StOK.

14.00 - 14.30 Charlotte Prinsen over de collectie van het    Speelgoedmuseum te Deventer

14.30       - 15.45 Saskia de Bodt en (oud)studenten over illustratoren en  De verbeelders

                       - Jozefien de Leest over Marietje Witteveen           

                        - Maryvon Stroosnier over Babs van Wely

                       - Jasper Bendermacher over Fritzi ten Harmsen van der Beek

15.45 - 16.30 Afsluiting met thee en tevens mogelijkheid   tot rondleiding in het depot van StOK.


Aanmelding

 Het is belangrijk dat de deelnemers zich van tevoren (het liefst voor 10 april) aanmelden. Dat kan per email StichtingGKJ@gmail.com of via een briefje aan de secretaris: Margreet van Wijk-Sluyterman, Klaarwaterboslaan 1, 3881 LR Putten.

 

Deelname aan deze studiedag kost € 10. Niet-SGKJ-ers betalen € 12,50. We verzoeken u de deelnemerskosten van tevoren over te maken op rekeningnummer NL88 INGB 0002 3485 52 t.n.v. Stichting Geschiedenis Kinder- en Jeugdliteratuur o.v.v. uw naam.  Uw aanmelding is pas definitief na ontvangst van uw betaling. U krijgt een bevestiging van uw aanmelding.

  

Bereikbaarheid

StOK is gevestigd in het gebouw van de openbare bibliotheek Deventer (straat: Brink 70) in het historische centrum van Deventer. De bibliotheek bevindt zich op circa tien minuten lopen van het Centraal Station: u loopt de Keizerstraat uit. Met een OV-fiets bent u er in drie minuten. U kunt vanaf het station eventueel enkele minuten bus 171 richting Twello nemen, deze stopt bij halte Boreelkazerne en dan is het nog vijf minuten lopen naar Brink. Met de auto kunt u (tegen betaling) terecht in parkeergarage Wilhelminabrug op 5 minuten loopafstand van de bibliotheek. U kunt in de buurt niet vrij parkeren. 

Graag tot ziens op 18 april in Deventer!

 

Contact SGKJ: StichtingGKJ@gmail.com ; website: centsprenten@xs4all.nl.  © 2001-2015 A.G.J.M. Borms. Bijgewerkt op 29 juni 2015. Overname, kopiëren en downloaden voor niet-commercieel gebruik van teksten en afb. is toegestaan onder vermelding van bron SGKJ/AGJMBorms. De Stichting Geschiedenis Kinder- en Jeugdliteratuur is een algemeen nut beogende instelling; bijdragen komen in aanmerking voor (verhoogde) belastingaftrek.