Voorjaarsstudiedag 2014

 

uitnodiging en programma

 

Van harte nodigt het bestuur van de Stichting Geschiedenis Kinder- en Jeugdliteratuur alle vrienden en andere belangstellenden uit voor de bijzondere voorjaarsstudiedag op vrijdag 9 mei in de grote zaal (aula)* van de Koninklijke Bibliotheek, Prins Willem Alexanderhof 5  te Den Haag.

Ter gelegenheid van het 150-jarig jubileum van Uitgeverij Kluitman organiseren de uitgeverij, de SGKJ en de Koninklijke Bibliotheek samen deze studiedag. 

Het ochtendprogramma wordt verzorgd door de SGKJ. De sprekers zijn auteurs, die meegewerkt hebben aan  het jubileumboek van Kluitman: Anja de Vries, Janneke van der Veer en Jant van der Weg.

Het middagprogramma is in handen van uitgeverij Kluitman en omvat onder meer lezingen van Marnix Croes, Berry Dongelmans, Dick Matena en Arjan Peters. Tevens zal het jubileumboek Het geheim van Kluitman. 150 jaar geschiedenis van een uitgeverij,1864-2014 worden gepresenteerd. 

Met het oog op het beperkte aantal plaatsen, is het belangrijk dat  belangstellenden zich tijdig aanmelden!

Het bestuur hoopt van harte u te ontmoeten in de Koninklijke Bibliotheek.

* In afwijking van de uitnodiging bij de Berichten vindt het hele programma plaats in de grote zaal of aula op de eerste verdieping.

 

Programma

10.30 uur      Ontvangst in de foyer (bij de aula) met koffie en thee; registratie deelnemers                                           

11.00 uur      Openingswoord en inleiding van Jant van der Weg, voorzitter

11.15-11.45  Anja de Vries: ‘Was ik maar een jongen’, over meisjesboeken van Kluitman

11.45-12.15  Janneke van der Veer over de huishoudschoolserie van Freddy Hagers.

12.15-12.45  Jant van der Weg over de internationale verspreiding van Afke’s Tiental

12.45-13.30  Lunch op eigen gelegenheid; op de begane grond is restaurant La Place

13.30-14.00  Ontvangst voor middagprogramma met koffie en thee (Foyer)

14.00-16.30  Middagprogramma van uitgeverij Kluitman

                       met onder meer lezingen van Marnix Croes, Berry Dongelmans, Dick Matena en Arjan Peters.

                       Presentatie van het eerste exemplaar van het Kluitman-jubileumboek      

16.30 uur     Afsluiting met borrel en ‘informatiemarkt’

                      U kunt dan het  Kluitman-jubileumboek kopen (€ 35,- graag contant en gepast betalen)

 

Aanmelding

Het is belangrijk dat de deelnemers zich - liefst voor 25 april - aanmelden per email hetoudekinderboek@gmail.com of via een briefje aan de secretaris (Margreet van Wijk-Sluyterman, Klaarwaterboslaan 1,  3881  LR Putten).

De bijdrage voor de studiedag bedraagt € 12.50; voor Vrienden van de SGKJ en studenten € 10.00; We verzoeken de deelnemers deze bijdrage voor de studiedag van tevoren over te maken op rekeningnummer NL88 INGB 0002 3485 52 t.a.v. de Stichting Geschiedenis Kinder- en Jeugdliteratuur.; pas dan is uw inschrijving definitief.

Uw aanmelding geldt zowel voor  het ochtend- als voor het middagprogramma. De SGKJ geeft de aanmelding door aan Uitgeverij Kluitman. De deelnemers ontvangen een bevestiging van hun aanmelding van de SGKJ en Uitgeverij Kluitman.  

NB: Het is niet meer mogelijk u bij aankomst voor een studiedag in te schrijven en/of te betalen.

 

Bereikbaarheid

De Koninklijke Bibliotheek (KB) is zeer eenvoudig te bereiken per trein (5 minuten lopen vanaf Den Haag Centraal). Als u met de auto komt, dient u vanaf het Prins Clausplein de A12 richting Den Haag aan te houden en te blijven volgen (dit is de Utrechtse Baan). Neem afrit 2 (P-Centrum).  In de straten en parkeergarages in de buurt van de KB kunt u alleen tegen betaling parkeren.

        

Contact: centsprenten@xs4all.nl.  © 2001-2014 A.G.J.M. Borms. Bijgewerkt op 20 april 2015. Overname, kopiëren en downloaden voor niet-commercieel gebruik van teksten en afb. is toegestaan onder vermelding van bron SGKJ/AGJMBorms.