Korte geschiedenis van de SGKJ

      

 

start

 

In november 1985 besloot een overkoepelende werkgroep voor alle beroepsgroepen die zich met kinder- en jeugdliteratuur bezighielden, tot het oprichten van een landelijk platform. Tot de initiatiefnemers behoorden de interuniversitaire werkgroep Kinder- en Jeugdliteratuur, vertegenwoordigers van de dienst Boek en Jeugd van het toenmalige Nederlands Bibliotheek en Lectuur Centrum en het bestuur van de Nederlandse sectie van de International Board of Books for Young People (IBBY). Een van de werkgroepen van dit landelijk platform werd de Werkgroep Geschiedenis Kinder- en Jeugdliteratuur, die in het najaar van 1986 van start ging.

Eind 1992 besloot men het platform op te heffen wegens het ontbreken van een gedegen financiŽle basis. Aangezien de Werkgroep Geschiedenis Kinder- en Jeugdliteratuur wilde blijven bestaan, leidde dat tot de oprichting van een stichting, namelijk de SGKJ. Door de heterogene samenstelling van donateurs uit de wereld van onderzoek, onderwijs, musea, bibliotheken, privť-verzamelaars en antiquaren die zich actief bezig houden met het oude kinder- en jeugdboek biedt de SGKJ vele mogelijkheden tot nuttige en aangename contacten en uitwisseling van gegevens.

Contact: centsprenten@xs4all.nl.  © 2001-2011 A.G.J.M. Borms. Bijgewerkt op 28 november 2014. Overname, kopiŽren en downloaden voor niet-commercieel gebruik van teksten en afb. is toegestaan onder vermelding van bron SGKJ/AGJMBorms.