Najaarsexcursie 2012

start

 
 

 

                                 Op woensdag 17 oktober organiseert de Stichting Geschiedenis Kinder- en Jeugdliteratuur een excursie naar het Antiquariaat Dik Ramkema te Overveen.

 

Dik Ramkema  ANTIQUARIAAT

is gevestigd in een fraai pand aan de Bloemendaalse weg  241 te Overveen op loopafstand van het NS-station.*

Het is gespecialiseerd in kinder- en jeugdliteratuur. Daarnaast omvat de collectie centsprenten en literatuur over de geschiedenis van onderwijs en opvoeding.

 

Gedurende de excursie zal de heer Ramkema een korte inleiding geven over zijn bijna veertigjarige ervaring als antiquaar en de activiteiten van zijn antiquariaat. Er zal gelegenheid zijn tot het bekijken van bijzondere antiquarische kinderboeken.

Aan deze excursie, die duurt van 14.00 uur tot ca. 16.30 uur kunnen maximaal 15 personen deelnemen. U kunt zich per email (hetoudekinderboek@gmail.com) opgeven voor deelname  of met een briefje aan Margreet van Wijk-Sluyterman, Klaarwaterboslaan 1, 3881 LR Putten.

 

Met vriendelijke groet, namens het bestuur,

Aernout Borms,

penningmeester

 

*Het station ligt aan de Tetterode weg. Deze weg naar rechts (oostwaarts) aflopen richting Albert Heyn, hoek Bloemendaalse weg. Daar linksaf naar de rotonde. Het antiquariaat ligt ca. 300 m. verder aan de rechterkant in de bocht van de weg (nr. 241).

Hier ziet u een kaartje met de ligging en hier de 'streetview' van Google