SGKJ-voorjaarsexcursie op 17 februari 2017

 

Uitnodiging voor de tentoonstelling “Blikvangers” in Kasteel het Nijenhuis (Heino)
kasteel.jpg (1261325 bytes)
Beste Vrienden,
Het bestuur van de Stichting Geschiedenis Kinder-en Jeugdliteratuur nodigt u graag uit voor een excursie naar de tentoonstelling ‘Blikvangers’ in Kasteel het Nijenhuis op vrijdag 17 februari 2017.

Daar zijn niet alleen originele tekeningen van Fiep Westendorp te zien maar ook werk van bijna alle prijswinnaars van de Fiep Westendorp Stimuleringsprijs voor jonge illustratoren.et Nijenhuis is een van de best bewaard gebleven havezaten in Overijssel. Het heeft tevens een grote siertuin met ruim 90 beelden en ligt in een prachtig landschap.

fiets.jpg (785559 bytes)Programma
13.00 uur

Ontvangst met koffie en thee in het museumcafé van Kasteel het Nijenhuis
13.30-14.50 uur:

Inleiding op het Nijenhuis en op de tentoonstelling met werk van Fiep Westendorp en van winnaars van de Fiep Westendorp Stimuleringsprijs, door Carolien Ten Bruggencate.
14.50- 15.45/16.00 uur

 Bekijken van de tentoonstelling en gelegenheid om verder in het kasteel en de beeldentuin rond te kijken. Het Nijenhuis sluit om 17.00 uur.

Kosten
In het museumcafé kunt u zelf koffie en thee bestellen. De deelnemersbijdrage voor de excursie is €5 per persoon, ter plaatse te betalen aan de SGKJ. Vergeet uw Museumkaart niet voor gratis toegang tot het Nijenhuis! Zonder Museumkaart is de toegang €11 p.p.

Aanmelden
Iedereen die aan de excursie wil deelnemen kan uiterlijk 13 februari een aanmeldingsmailtje sturen naar StichtingGKJ@gmail.com of per post een berichtje sturen naar de secretaris. U mag een introducé meenemen, graag even aangeven bij het aanmelden. Er is plaats voor maximaal 20 deelnemers.

Het belooft een gezellige en interessante middag te worden in een bijzonder sfeervolle locatie!

Met vriendelijke groet, namens het bestuur,
Margreet van Wijk-Sluyterman
(secretariaat: Klaarwaterboslaan1, 3881 LR Putten)

Adres en bereikbaarheid
Kasteel het Nijenhuis, ’t Nijenhuis 10, 8131 RD Heino/Wijhe 0572 388188 http://www.museumdefundatie.nl/nl/kasteel-het-nijenhuis

 

Openbaar vervoer
U reist vanuit station Zwolle in tien minuten naar station Heino. Vanuit het station in Heino wandelt u in ongeveer 20 minuten (1200 meter) door het bos naar Kasteel het Nijenhuis. U houdt het dorp in de rug en steekt het spoor over. U volgt de Stationsweg, die overgaat in Het Nijenhuis, de weg waaraan het kasteel ligt (Het Nijenhuis 10). Op het kaartje ziet u de route.
Als u liever niet deze wandeling maakt, dan kan de SGKJ voor vervoer zorgen tussen het station van Heino en het kasteel. Wilt u het bij uw aanmelding even laten weten, als u daarvan gebruik wil maken?

Auto
Neem de afslag 18-Zwolle-Zuid naar N337 richting Hattem. Neem op de rotonde de 3e afslag naar de IJsselallee/de N337. U volgt de N 337. Sla links af naar de Bremmelerstraat en rijd door tot over de Duisterendijk. Sla links af naar Wechterholt en rijd nog een klein stukje over deze weg tot u Kasteel het Nijenhuis bereikt. Parkeren is gratis.

Tip! Op weg naar het Nijenhuis kunt u ’s morgens in Zwolle de kleine Fiep Westendorp-tentoonstelling bezoeken in Museum de Fundatie (Blijmarkt 20). Dit is op loopafstand van station Zwolle. Loop via de Stationsweg en de Burgemeester van Roijensingel.

Contact SGKJ: StichtingGKJ@gmail.com; website: centsprenten@xs4all.nl.  © 2001-2017 A.G.J.M. Borms.
Bijgewerkt op 27 januari 2017. Overname, kopiëren en downloaden voor niet-commercieel gebruik van teksten en afb. is toegestaan onder vermelding van bron SGKJ/AGJMBorms. De Stichting Geschiedenis Kinder- en Jeugdliteratuur is een algemeen nut beogende instelling; bijdragen komen in aanmerking voor (verhoogde) belastingaftrek.